BIO

New Yorkissa asuva Eeppi Ursin on palkittu jazzlaulaja, laulunkirjoittaja, säveltäjä ja pianisti, jonka monipuolisuus ulottuu vaikuttavasta esiintymisestä aina musiikin kirjoittamiseen erilaisille kokoonpanoille. Hänet tunnetaan lavakarismasta ja rakastetuista esityksistä, joissa yhdistyy taituruus, lämmin tunnelma ja tyyli. Ursinin ura kattaa hämmästyttävän laajan kirjon popin, jazzin, a cappellan, laulelman ja lastenmusiikin alueilta. 

Eepin viides studioalbumi My Finnish Soul julkaistiin tammikuussa 2023. Koko Recordsin kanssa yhteistyössä julkaistu My Finnish Soul sisältää tunnettuja suomiklassikoita Eepin laulu-piano-sovituksina. Eepin aiemmat soololevyt Speechless (Eeppi Ursin 2022), Jäljet (Luomusic 2017), Yellow Page Girl (Buckshotmusic 2009) ja Violet (Buckshotmusic 2005) sisältävät useita runsaasti radiosoittoa saaneita singlejä, kuten Yellow Page Girl, Mitä Sattuu ja Tue Mua, joka soi Radio Suomen soitetuimpana kappaleena julkaisuvuonnaan 2017. Sooloalbumiensa lisäksi Eeppi esiintyy yli 40 muulla äänitteellä ja viidellä platinaa tai kultaa myyneellä levyllä.

Uransa aikana Eeppi on ihastuttanut yleisöjä ympäri maailmaa esiintyen tunnustettujen artistien, kuten New Orleansilaisen trumpetisti Leroy Jonesin, UMO Jazz Orchestran, Tampere Filharmonian, Ilmavoimien Big Bandin ja lauluyhtye Club For Fiven kanssa, jossa hän lauloi vuosina 2011-2019. Hän on myös toiminut legendaaristen suomalaisten runosäveltäjien Kaj Chydeniuksen ja Jukka Linkolan teosten tulkitsijana. Vuonna 2014 hänet valittiin esiintymään itsenäisyyspäivän vastaanotolla Linnan juhlissa. 

Eeppi on myös säveltänyt modernia oopperaa Suomen johtavalle nykyooppera-ensemblelle Ooppera Skaalalle, ja toiminut säveltäjänä, sovittajana, muusikkona ja klubiemäntänä mm. Kansallisteatterissa, Lahden Kaupunginteatterissa, Teatteri Avoimissa Ovissa, Teatteri Vantaassa ja Helsingin Kaupunginteatterissa. Vuonna 2022 Finlandia Foundation National palkitsi Eepin Performer of the Year – nimityksellä, joka vei hänet 17 konsertin kiertueelle ympäri Yhdysvaltoja. Vuonna 2017 Eeppi toimi kapellimestarina Äidinmaa-musikaalin kantaesityskaudella Espoon Kaupunginteatterissa. Vuonna 2001 hän voitti Lady Summertime -jazzlaulukilpailun, ja vuonna 2003 Young Nordic Jazz Comets -kilpailun Suomen karsinnan Warp! -trion kanssa. Eeppi on myös American Scandinavian Society Cultural Grantin sekä lukuisten muiden apurahojen saaja.